Seznam článků

Bitcoin by mohl vzrůst o 268 % na 100 000 USD – Kryptozima se konečně blíží ke konci

pexels-karolina-grabowska-5980866.jpg

Kryptozima je konečně u konce a Bitcoin (BTC), největší kryptoměna na světě, má do konce roku 2024 potenciál dosáhnout až 100 000 USD, uvádí se ve výzkumné zprávě Standard Chartered Bank. Investoři, kteří jsou zastánci tradičních kryptomen, se mohou těšit – prognózy pro Bitcoin jsou pozitivní a již nyní se růst hodnoty nedá přehlédnout.

Nestabilita v bankovním sektoru nahrála do karet BTC

Po nejistotě v bankovním sektoru způsobené pádem Silicon Valley Bank minulý měsíc, Bitcoin začal znovu lákat investory. Mezi investory do kryptoměn je vnímán jako značkový bezpečnostní přístav, který je zároveň likvidním a poměrně výnosným finančním nástrojem.

„Současný stres v tradičním bankovním sektoru velmi přispívá k vyšší výkonnosti BTC a potvrzuje původní pozici Bitcoinu jako decentralizované, důvěryhodné a vzácné digitální aktivum,“ vyjádřil se Kendrick Geoff, analytik Standard Chartered. „Vzhledem k těmto výhodám se domníváme, že podíl BTC na celkové tržní kapitalizaci digitálních aktiv by se mohl v příštích měsících posunout do rozsahu 50–60 % (ze současných přibližně 45 %).“

Růst hodnoty BTC nelze přehlédnout

Bitcoin za poslední roky pocítil silné pády své hodnoty, hlavně v loňském roce, který byl pro BTC druhým nejhorším za celou jeho historii. Vypadá však, že nyní můžeme očekávat velkolepý návrat do hry. Od začátku roku si připsal až 67 % a jen za minulý týden stoupl nad 30 000 USD poprvé za téměř rok.

Velryby, obchodníci, kteří vlastní větší podíl kryptoměny, se znovu probouzejí po letech držení Bitcoinu na svých účtech. Včera další z takových obchodníků přesunul do peněženky 400 Bitcoinů v hodnotě téměř 11 milionů dolarů při současných cenách poté, co téměř 12 let neuskutečnil žádné transakce.

„Když si vezmeme, že už nyní je cena BTC výrazně nad naším odhadem, je nepravděpodobné, že by těžaři chtěli hodně svých kryptomincí prodat“ řekl Kendrick a poznamenal, že toto je pozitivní fakt pro vývoj kryptoměny, protože těžaři jsou hlavní hnací silou trhu.

Jaké jsou vyhlídky do budoucna?

Mezi analytiky i obchodníky můžeme vidět menší konflikt názorů. Mnozí zástupci kryptoprůmyslu se vyjadřují pozitivně ohledně následného vývoje hodnoty této kryptoměny. Vedoucí představitel kryptoměnové burzy Gemini se sídlem v USA se shoduje v názoru se Standard Chartered a tvrdí, že 100 000 USD je velmi reálnou vyhlídkou.

Rozdíl můžeme vidět hlavně mezi názory býků a medvědů. Zatímco známý bitcoinový býk a zakladatel Draper Associates Tim Draper věří kryptoměně a tvrdí, že by mohla dosáhnout hodnoty až 250.000 USD, na straně medvědů se šíří obavy, že by Bitcoin mohl klesnout až na 5.000 USD.

Růst kryptoměny by mohlo podpořit i nadcházející rozpůlení mince – halving v roce 2024, kdy se odměna pro horníky sníží na polovinu. Jedná se o omezení nabídky Bitcoinů a historicky to vedlo ke zvýšení jeho ceny.

Bitcoin by také mohl zaznamenat vzestupy díky regulačním změnám, které by podpořily přístup investorů na trh. Některé návrhy, které byly v Evropě schváleny, mají již nyní pozitivní vliv na volatilitu kryptoměn.

Zdroje:

https://www.cnbc.com/2023/04/24/bitcoin-btc-price-could-hit-100000-by-end-2024-standard-chartered.html https://www.coindesk.com/markets/2023/04/24/bitcoin-price-may-hit-100k-by-year-end-standard-chartered-bank-says/ https://markets.businessinsider.com/news/currencies/bitcoin-price-outlook-100000-crypto-winter-bank-crisis-btc-halving-2023-4 https://decrypt.co/137715/whale-moves-11m-in-bitcoin-after-sleeping-for-12-years https://www.kryptonovinky.sk/kryptozima-sa-skoncila-a-bitcoin-by-mohol-do-konca-roka-2024-dosiahnut-100-000-dolarov/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies