Seznam článků

Bitcoin znovu získává - Co stojí za tímto neočekávaným nárůstem?

960x0.webp

I přes ztráty, které jsme mohli zaznamenat u Bitcoinu v rámci posledního týdne, nyní je zjevně na vzestupu. Kryptoměna úspěšně setřásla stresy týkající se regulací a žalob ze strany Komise pro cenné papíry a burzu USA (SEC) a v úterý se poprvé od víkendu vyšplhala zpět na úroveň 27 000 USD.

Největší kryptoměna podle tržní kapitalizace se nedávno obchodovala za 27 200 USD, což představuje nárůst o více než 5 % za posledních 24 hodin.

Mezi obchodníky s kryptoměnami, vzhledem k žalobám, které SEC uvalila na Binance a Coinbase, se v posledních dnech rozpoutal mírný chaos. Regulace ovlivnily až 61 altcoinů a přestože BTC do tohoto seznamu nespadá, stále se na něm nálada investorů odrazila.

V pondělí, jen několik hodin po první žalobě, Bitcoin klesl na téměř 25 400 USD. Ke konci dne však začal stoupat a pokračoval ve své cestě, i když SEC v úterý oznámila druhou žalobu proti rivalovi Binance Coinbase a později ten den požádala federální soud o vydání dočasného omezujícího příkazu ke zmrazení vázaných aktiv. na Binance.US.

Tento fakt může naznačovat, že propad ceny BTC v důsledku negativních zpráv z kryptotrhu mohli někteří větší investoři využít k levnějšímu nákupu této kryptoměny.

Náladu ohledně BTC nezhoršila ani vyjádření šéfa SEC Garyho Genslera na CNBC, kde uvedl, že „USA nepotřebují kryptoměny“ a že digitálu měnu už mají. ,,Nazývá se to americký dolar. Jmenuje se to euro. Nazývá se to jen. Všechny tyto měny jsou digitální,“ konstatoval. Zajímavé přitom je, že Gensler před pár lety jako profesor na MIT vyučoval o Bitcoinu a blockchain technologii a působil jako člověk, kterému se Bitcoin líbí.

Pozitivní postoj investorů může být odůvodněn i tím, že SEC se o Bitcoinech nezmiňovala ve svých regulačních opatřeních. Tuto kryptoměnu regulační orgány zjevně považují spíše za komoditu než cenný papír.

Od pondělí se opět prosadil i širší kryptotrh, i když o něco méně než BTC. ETH, druhá největší kryptoměna podle tržní hodnoty se cenově pohybuje mírně pod 1 900 USD, což je o 4,5 % více než v pondělí ve stejnou dobu. ADA a SOL, tokeny inteligentních smluvních platforem Cardano a Solana, nedávno vzrostly o více než 1 % za den, po propadu o více než 8 % a 10 %.

Zdroje:

https://www.kryptonovinky.sk/bitcoin-prekvapil-na-zle-spravy-reagoval-rastom-o-5/ https://www.coindesk.com/markets/2023/06/07/first-mover-asia-why-did-bitcoin-rise-no-one-is-surprised-by-genslers-actions-crypto-ceo-says/ https://www.coindesk.com/markets/2023/06/06/bitcoin-rallies-above-27k-as-crypto-market-shrugs-off-sec-lawsuits-against-binance-coinbase/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies