Seznam článků

Následujících 36 hodin bude pro kryptoměny kritickými – bude se rozhodovat o osudu soudního sporu Ripple a budoucnosti Binance.US

xrp.jpg

Investoři se nevědí dočkat konečného verdiktu soudního sporu Ripple vs Americká komise pro cenné papíry a burzu (SEC) a Brad Garlinghouse, generální ředitel Ripple, naznačil, že netrpělivě očekávané Hinmanovy dokumenty, které podrobně popisují interní jednání zaměstnanců Komise pro cenné papíry mohli naklonit soudní bitvu ve prospěch Ripple. Americký soud bude rozhodovat i o budoucnosti burzy Binance.US, která jen nedávno podala svůj nesouhlas s návrhem SEC na příkaz ke zmrazení aktiv společnosti.

Soudní spor Ripple vs SEC není žádnou novinkou – proces se táhne od prosince 2020, kdy SEC obvinila tuto firmu z prodeje nativního tokenu XRP jako neregistrovaného cenného papíru. Ripple toto tvrzení okamžitě popřela, čímž se situace dostala až k soudu.

Pro investory byl na volatilním kryptoměnovém trhu tento soudní spor již od začátku populárním tématem, zejména protože XRP bylo jednou z nejžhavějších krypto investic před krachem trhu v roce 2022, kdy ztratilo více než 70 % své hodnoty. Mince zažila masivní nárůst ceny ve 2. čtvrtletí 2023 a dosáhla kolem 0,50 USD. Pokud soud rozhodne ve prospěch XRP, kryptoměna pravděpodobně opět dosáhne 1 dolar.

Brad Garinghouse, generální ředitel Ripple, tvrdí, že klíčovým hráčem, který zvrátí směr procesu, budou Hinmanovy dokumenty, které odkazují na interní zprávy SEC související s projevem bývalého ředitele finančního oddělení SEC Williama Hinmana v roce 2018. Spekulace totiž tvrdí, že SEC v roce 2018 nevnímala kryptoměny jako cenné papíry a pokud by to byla pravda, pro Ripple by to mohlo být velmi pozitivní při její obhajobě.

„Rád bych poskytl konkrétnější informace, ale čekáme na to pořádně dlouho (přes 18 měsíců), nechci nic zakřiknout nebo vynechat. Společně se Stuartem Alderotym (šéf právního oddělení Ripple) věříme, že to čekání bude stát za to,“ uvedl Garlinghouse.

Právník, který se přiklání na stranu Ripple, John Deaton, tipuje vítězství SEC méně než 3% šanci. „Myslím si, že XRP nebude považován za cenný papír. I kdyby soudkyně, Analisa Torresova, rozhodne, že Ripple porušil zákon, neplatí to pro prodej na sekundárním trhu,“ vysvětlil Deaton. Rovněž zdůraznil, že soudkyně s největší pravděpodobností dospěje ke konečnému rozhodnutí před 30. zářím tohoto roku vzhledem k „šestiměsíčnímu seznamu“, který musí okresní soudci předložit Kongresu. V seznamu jsou podrobně uvedeny všechny souhrnné rozsudky, které byly v řízení delší než šest měsíců. Pro soudce je tento seznam něco jako seznam studu, který ukazuje, že nejsou dostatečně schopni ve své práci aby procesy dořešili a Torresová ještě nikdy nebyla na takovém seznamu.

Deaton také poskytl své předpovědi o ceně tokenu XRP po pozitivním rozhodnutí: "Určitě věřím, že předpovědi ceny v rozsahu 2 USD až 10 USD jsou rozumné"

Zdroje:

https://cointelegraph.com/news/ripple-ceo-garlinghouse-hinman-docs-worth-the-wait https://www.kryptonovinky.sk/sef-ripple-na-tieto-dokumenty-sa-oplatilo-cakat/ https://www.analyticsinsight.net/ripple-vs-sec-lawsuit-finally-nears-end-will-it-propel-xrp-to-massive-bull-run/ https://u.today/ripple-ceo-hints-at-crucial-information-in-pending-hinman-documents https://cointelegraph.com/news/ripple-xrp-lawyer-outright-sec-victory-three-percent

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies