Seznam článků

50% dominance trhu Bitcoinem - Doporučuje ho i Kiyosaki

pexels-rdne-stock-project-8370772.jpg

Bitcoin (BTC) dnes dosahuje skoro 27 tisíc USD, což je o 3,2% více, než před týdnem. Stejně tak roste jeho dominance na trhu s digitálními aktivy. Podle dat TradingView je v Bitcoinu skoro polovina hodnoty všech stávajících kryptoměn.

BTC je na vzestupu i přesto, že poslední týden byl pro kryptoměnu dost náročným obdobím. Během předchozích 7 dnů, vzhledem k negativním zprávám a novým žalobám od SEC, dosahoval v jeden moment své nejnižší hodnoty za poslední 3 měsíce.

Vypadá to však, že SEC považuje Bitcoin spíše za komoditu než cenný papír, a tak se investoři vracejí ke kryptoměně jako ke stabilnímu aktivu. Zvýšenému zájmu o Bitcoin mohla přispět i žádost největšího správcovského giganta BlackRock o schválení spotového Bitcoin ETF z minulého týdne. Přestože Americká komise pro cenné papíry a burzu (SEC) takový produkt dosud nikomu nepovolila, BlackRock je institucionálním gigantem, kterému se ke schválení tohoto instrumentu připisují reálné šance.

Když se podíváme na technickou stránku Bitcoinu, sentiment se změnil z medvědího na býčí odkdy se odrazil od hlavní úrovně podpory na úrovni 24 750 USD. Ve čtyřhodinovém časovém rámci pár BTC/USD vytvořil býčí vzor s názvem „Tři bílí vojáci“, což naznačuje pokračování vzestupného trendu.

Bitcoin nejen roste na ceně, ale také celkově postupně dominuje trh. Včera v 18 hodin dominance této kryptoměny vystřelila nad 50 % a dohromady se během posledních 24 hodin držela v okolí úrovně 49,9 %, která podle dat Coingecko představuje přibližně 522 miliard dolarů. Od listopadu 2022 tak dominance vzrostla o více než 10,5 %.

Pohled Roberta Kiyosakiho

Bitcoinu se zastává také Robert Kiyosaki, autor knihy „Bohatý otec chudý otec“, který začátkem roku sdílel své očekávání, že do roku 2025 Bitcoin stoupne na hodnotu až na 500 000 USD za minci. Později svoji předpověď snížil na 100 000 USD.

Kiyosaki reaguje i na krizi v bankovním sektoru. Na svém Twitteru se vyjádřil, že krize ještě neskončila ani zdaleka a předpověděl pád kalifornské holdingové společnosti LoanDepot. Tato společnost navzdory zrušení 6 100 pracovních míst údajně ztratila v loňském roce 610,40 milionu USD.

Kiyosaki uvedl: „Na pokraji krachu jsou i další banky. Říká se, že hypoteční gigant Loan Depot je na pokraji bankrotu. Regionální banky a hypoteční společnosti krachují. Buďte opatrní. Nevěřil bych ničemu, co řekne prezident Biden, předseda Fedu, Powell nebo ministryně financí Yellenová. Přemýšlejte sami.“

Svým sledovatelům na Twitteru vzkázal, že doporučuje investice do Bitcoinu, stříbra a zlata. Ty jsou podle něj nejbezpečnějším řešením v dnešní nestabilní době.

Zdroje:

https://www.kryptonovinky.sk/kiyosaki-varuje-pred-bankrotom-dalsich-bank-stale-odporuca-aj-bitcoin/ https://cointelegraph.com/news/bitcoin-btc-reach-50-percent-market-dominance https://u.today/rich-dad-poor-dad-writer-expects-more-banks-to-fall-good-for-bitcoin#h42 https://dailyhodl.com/2023/06/19/robert-kiyosaki-says-more-us-banks-are-about-to-fail-warns-one-mortgage-lender-is-on-the-ropes/ https://u.today/real-reason-behind-bitcoin-btc-resurgence-uncovered-details https://cryptonews.com/news/bitcoin-price-prediction-as-btc-starts-forming-bullish-chart-pattern-where-next-btc-target.htm https://www.kryptonovinky.sk/dominancia-bitcoinu-po-2-rokoch-stupla-k-50-rastie-aj-jeho-cena/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies