Seznam článků

Bude Binance čelit dalším obviněním? – Ve vyšetřování je australská pobočka kryptoměnové společnosti

binance-1.jpg

Po předchozích problémech ve Francii a USA, přichází na radu Austrálie. Společnost Binance musí s ohledem na regulační varování ukončit svou obchodní činnost s australskými deriváty.

V úterý byla australská pobočka Binance prohledána finančním regulátorem, Australskou komisí pro cenné papíry a investice (ASIC). Tento krok je součástí probíhajícího vyšetřování místního obchodu s deriváty na burze a posouzení operací s deriváty ze strany regulátora zahrnuje i přezkoumání firemní klasifikace retailových a velkoobchodních klientů. Mluvčí ASIC řekl, že vyšetřování stále „probíhá“, ale „nepodařilo se zatím potvrdit ani popřít žádné provozní podrobnosti“.

Licence Binance Australia na provoz derivátů byla v dubnu 2023 zrušena ASIC. Burza tak oznámila, že zruší místní derivátovou burzu, ale zachová si svoji platformu pro spotové obchodování. „Spolupracujeme s místními úřady a společnost Binance se zaměřuje na splnění místních regulačních norem, aby mohla sloužit našim uživatelům v Austrálii plně v souladu s předpisy,“ vyjádřil se mluvčí Binance Australia.

Austrálie není ojedinělým příkladem. Proti Binance v červnu vystoupil i státní prokurátor v Paříži ve Francii za údajné „praní špinavých peněz s přitěžujícími okolnostmi“. Binance na svou obranu tvrdí, že dodržuje všechny zákony ve Francii a na každém jiném trhu, kde působí.

V USA jsou předmětem žaloby americká pobočka společnosti a její generální ředitel Changpeng „CZ“ Zhao. Americké regulační orgány, konkrétně americká Komise pro cenné papíry a burzu (SEC) a Komise pro obchodování s komoditními futures, v tomto případě tvrdí, že burza fungovala nezákonně a byla kotována neregistrované cenné papíry. Binance označila takové žaloby ze strany SEC za „zklamání“ a přislíbila, že bude svou platformu odhodlaně bránit.

Zdroje:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-07-05/binance-australia-offices-searched-by-regulator-as-part-of-derivatives-probe#xj4y7vzkg https://www.coindesk.com/policy/2023/07/05/binance-australias-offices-searched-by-financial-regulator-bloomberg/ https://decrypt.co/147348/binance-australia-says-cooperating-authorities-amid-regulatory-scrutiny https://cointelegraph.com/news/binance-australia-offices-reportedly-searched-by-local-regulator

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies