Seznam článků

CBOE zavedla úpravy pro 5 bitcoinových ETF – v rámci dohody o dohledu jmenovala také Coinbase

101014763.webp

Dne 11. července společnost CBOE, přední americká burza cenných papírů sídlící v Chicagu, upravila 5 stávajících žádostí o spotové Bitcoin ETF u Americké komise pro cenné papíry a burzu (SEC) tak, aby zahrnovaly dohodu o sdílení dohledu (SSA) s největší americkou burzou Coinbase.

Změny byly podány pro všech pět aplikací CBOE ETF, včetně Wise Origin, WisdomTree, VanEck, Invesco Galaxy a ARK 21Shares.

Dohoda o sdílení dohledu, označovaná také jako SSA, se stala nedílnou součástí všech nedávno podaných žádostí o ETF. SEC již léta tvrdí, že tyto dohody jsou nezbytné k zabránění manipulaci s trhem. Chicagská burza uvedla, že dosáhla oboustranné dohody o podmínkách vstupu Coinbasedo do SSA, které byly urovnány 21. června.

Po jmenování spolupráce s CBOE, akcie Coinbase vyskočily až o 16 %. Akcie se vyšplhaly až na maximum 92,15 USD. Výši dosahuje i Bitcoin, který během posledního měsíce skáče nad své roční maximum.

I přes zapojení se do Bitcoin ETF, Coinbase v současnosti stále vede soudní spor s SEC za údajné nabízení kryptoměn, které regulátor považuje za neregistrované cenné papíry.

Zdroje:

https://www.kryptonovinky.sk/dolezite-cboe-aktualizovala-ziadosti-o-bitcoin-etf/ https://cointelegraph.com/news/cboe-and-coinbase-enter-bitcoin-etf-surveillance-agreements https://www.coindesk.com/business/2023/07/11/coinbase-soars-after-reaching-cboe-surveillance-sharing-agreement-for-5-bitcoin-etf-applications/ https://reuters.com/technology/coinbase-surges-after-cboe-names-crypto-exchange-bitcoin-etf-application-2023-07-03/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies