Seznam článků

Podle analytiků můžeme v následujících měsících očekávat korekci Bitcoinu - Ovládne kryptoměnový trh dočasná panika?

pexels-anna-nekrashevich-6801647.jpg

Mnozí pseudonymní analytici se vyjádřili k tématu Bitcoinu (BTC) a předpovídali jeho pokles až k úrovni 24 000 USD v průběhu následujících měsíců. O pravdivosti těchto tvrzení rozhodnou nejbližší dny.

Pseudonymní analytik Dave the Wave se na sociální síti X vyjádřil, že s největší pravděpodobností dojde k výrazné tržní korekci BTC. Zveřejnil graf, který zdánlivě předpovídá, že pokles o 38 % z letošního maxima by mohl kolem prosince 2023 snížit cenu kryptoměny na přibližně 24 000 USD.

Aktuálně se BTC hýbe kolem úrovně 29 000 USD a nad 30 000 USD se mu nepodařilo posunout ani po několika pokusech. „V průběhu posledních 8 měsíců se cena BTC zdvojnásobila od dolní až po vrchní hranici nákupní zóny své logaritmické růstové křivky (LGC). "Opravdu by to bylo tak špatně, kdyby cena několika příštích měsíců konsolidovala 38% z tohoto posunu zpět na základní bod? Myslím, že z dlouhodobého hlediska to stále spadá do nákupní zóny," uvažuje Dave the Wave.

Model LGC naznačuje, že BTC se při aktuální ceně nachází na rozhodujícím místě mezi hranicemi odporu a podpory (rezistence a supporu). To podle analytika už jen samotný tento fakt signalizuje příchozí významné cenové změny.

Dave the Wave není jediným analytikem, který se dotkl tématu korekce Bitcoinu. Na X sdílel svůj názor také pseudonymní obchodník Inmortal, který věří, že Bitcoin s největší pravděpodobností klesne na úroveň 26 000 USD koncem tohoto měsíce. Říká, že korekce bude pravděpodobně vyvolána oznámením o zpoždění schvalování spotových bitcoinových fondů obchodovaných na burze (ETF).

Jak situace ovlivní trh?

Podle názoru analytiků bude prvotní reakcí investorů panika a nestihnou se podívat na situaci z nadhledu. Realita je taková, že tento pokles ceny by byl vhodným časem pro akumulaci pro dlouhodobé investory do Bitcoinů. Sice by se na trhu vyvolal strach, zároveň by ovšem Bitcoinu nabídl cestu, jak se odrazit a možný nárůst na cenu 36 500 USD a výše.

Zdroje:

https://www.kryptonovinky.sk/analytik-predpoveda-vyraznu-korekciu-bitcoinu-do-konca-roka/ https://dailyhodl.com/2023/08/15/trader-who-called-may-2021-bitcoin-collapse-warns-of-significant-btc-correction-in-coming-months/ https://www.crypto-news-flash.com/crypto-analyst-predicts-impending-bitcoin-btc-correction-to-25000-expects-temporary-panic/ https://dailyhodl.com/2023/08/13/imminent-bitcoin-btc-correction-will-cause-people-to-panic-warns-crypto-analyst-heres-his-downside-target/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies