Seznam článků

Nová aplikace Friend.tech nabírá na popularitě v krypto světě – Jaký je její potenciál?

pexels-pixabay-267447.jpg

Nová decentralizovaná sociální síť Friend.tech za méně než 24 hodin od svého spuštění překonala známé účastníky kryptoekosystému, jako jsou Uniswap, OpenSea a bitcoinová síť. Přinesla přes 4 400 ETH (8,1 milionu USD) v objemu obchodů za první den a vydělala na poplatcích více než 2,8 milionu USD. Otázky však vyvolává záhadný původ aplikace, nedostatečná politika ochrany osobních údajů a zaostávající kvalita sítě.

Decentralizovaná sociální síť (DeSo) je novým hitem v krypto sektoru. Od spuštění své beta verze, 11. srpna 2023, získala desítky tisíc nových uživatelů s obchodním objemem přesahujícím 24 000 ETH. Takový růst proběhl velmi rychle, dokonce i na rychle se rozvíjející standardy kryptoměn. Minulý týden síť dosáhla 136 000 aktivních uživatelů denně – předběhla tak i sítě 2. vrstvy Arbitrum a Optimism.

„Je vzrušující vidět, jak aplikace jako Friend.tech přinášejí nový rozměr na sociálních médiích na Base,“ řekl Yuga Cohler, vedoucí softwarový inženýr v Coinbase, pro CoinDesk. "Myslím si, že inovace a decentralizace v tomto prostoru jsou kritické a rozhodně jsem zvědavý, jaké nové funkce Friend.tech zavede v budoucnosti."

Za tvůrce Friend.tech, aplikace postavené na druhé vrstvě sítě Coinbase - Base, se považuje pseudonymní vývojář Racer. Beta verze platformy byla oficiálně spuštěna 11. srpna a od té doby rapidně roste na popularitě. Z údajů DefiLlama má Friend.tech příjmy ve výši 1,88 milionu USD a více než 724 000 transakcí od 64 500 obchodníků. Sociální síť umožňuje uživatelům tokenizovat svůj sociální profil, prodávat své akcie a nakupovat akcie svých přátel a influencerů. Uživatelé, kteří si koupí akcie z nějakého profilu, si s ním pak mohou navzájem posílat soukromé zprávy. Podle zpráv si platforma účtuje 5 % transakční poplatek, přičemž obchodní spready slouží jako zisk vlastníka.

Na popularitě síti přidalo i to, že se k ní začaly připojovat osobnosti i mimo krypto kruhy na X, což podle některých názorů může položit základ přijetí kryptoměn širokou veřejností. Mezi takovými osobnostmi jsou i Richard „FaZe Banks“ Bengtson II, spoluzakladatel vlivné e-sportovní komunity FaZe Clan nebo hráč NBA Grayson Allen. Oba zaznamenali rychlý nárůst svých akcií už za pár hodin po vstupu.

Čtěte dále:

https://www.coindesk.com/web3/2023/08/11/is-friendtech-a-friend-or-foe-a-dive-into-the-new-social-app-driving-millions-in-trading-volume/ https://www.kryptonovinky.sk/friend-tech-novy-hit-v-krypto-sektore/ https://www.coindesk.com/tech/2023/08/21/friendtech-becomes-massive-ether-money-machine-as-nba-players-faze-clan-join-in/ https://www.outlookindia.com/business/latest-crypto-news-friend-tech-earns-1m-in-fees-firms-have-little-time-to-deflect-cyber-attacks-warns-ceo-news-312646

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies