Seznam článků

Kdo stojí za záhadnou Bitcoin peněženkou? Za krátkou dobu naakumulovala majetek přes 3 miliardy USD

pexels-rdne-stock-project-8369687.jpg

3 miliardy za 3 měsíce! Takové něco nedokáže jen tak leckdo. Tajemná bitcoinová peněženka nahromadila velké množství mincí opravdu ohromující rychlostí a obchodníci si lámou hlavou nad otázkou, kdo by mohl být jejím vlastníkem.

Podle údajů z krypto statistické platformy BitInfoCharts, adresa peněženky si připsala své první Bitcoiny (BTC) 8. března. Během následujících tří měsíců a dvou týdnů nasbírala peněženka ohromujících 118 000 BTC v hodnotě 3,08 miliardy USD při současných cenách. To z ní činí 3. největšího vlastníka Bitcoinu vůbec, hned po peněženkách Binance a Bitfinex, které v současnosti fungují jako studené peněženky.

Tajemství identity vlastníka je odhaleno

Samozřejmě tak velký hráč způsobil mezi obchodníky krypto komunity pořádný rozruch. Každý se snažil přijít na to, kdo může být vlastníkem. Hlavními domněnkami bylo, že se jedná o burzu nebo správcovský gigant.

Jeden z uživatelů sociální platformy X, DivXMan, poukázal na to, že záhadná peněženka byla svědkem své první velké transakce v hodnotě 3 400 BTC 16. května 2023. O měsíc později, 15. června, požádal největší globální správce aktiv Blackrock o místo v Bitcoinu ETF. Toto těsné načasování mezi dvěma událostmi vyvolalo teorie, že BlackRock by mohl být vlastníkem neznámé peněženky. Tato teorie však nebyla založena na žádných solidních důkazech, přestože mnozí ji podpořili zveřejněním obrázků velkého černého kamene svých profilech X.

Zdá se však, že záhada je již aktuálně odhalena a vášnivé teorie obchodníků nebyly správné. Platforma Arkham Intelligence, která poskytuje informace o skutečných entitách a jednotlivcích stojících za aktivitou na kryptotrhu, označila za vlastníka záhadné peněženky Robinhood: Jump Trading Custody.

Zdroje:

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-whale-wallet-becomes-third-largest-holder-three-months https://www.newsbtc.com/news/bitcoin/3rd-biggest-bitcoin-stash-now-belongs-to-unknown-wallet-amassed-in-over-3-months/ https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/mysterious-bitcoin-wallet-becomes-3rd-largest-btc-holder-in-3-months-202308220920 https://www.kryptonovinky.sk/zahadna-bitcoinova-penazenka-naakumulovala-za-kratky-cas-mnozstvo-bitcoinov/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies