Seznam článků

Zbankrotovaný broker FTX dostal povolení k prodeji svých kryptoměn

pexels-dovis-6719878.jpg

John Dorsey, soudce bankrotového soudu USA pro okres Delaware schválil žádost právníků FTX, a tak povolili prodej a zabezpečení kryptoměn správcům aktiv od FTX, aby následně dokázali splatit dluhy svým věřitelům. Odrazí se to na tržní ceně digitálních aktiv?

U krachu a bankrotu kryptoburzy FTX došlo ke zmizení miliard USD z účtů zákazníků a nový management nyní pracuje na splacení věřitelů. Soud sklízející se bankroty pro Delaware schválil prodej kryptoměn držených společností a společnost dostala šanci zalátat díru, která původně stála 7 miliard dolarů.

Zkrachovaná kryptoburza, podle jejího soudního spisu, vlastní krypto aktiva v hodnotě 3,4 miliardy USD. Z toho přibližně 1,16 miliardy USD je v Solana, 560 milionů USD v Bitcoinech a 192 milionů USD v Ethereum. Mezi další držby kryptoměn patří stablecoiny USDT a XRP.

FTX může začít s prodejem kryptoměn v „týdenních dávkách“ za asistence investičního poradce a na základě předem stanovených pokynů. V prvním týdnu může prodat kryptoměny za 50 milionů dolarů a v dalších za 100 milionů dolarů. Tento limit může být zvýšen, pokud FTX získá souhlas soudce, na 200 milionů dolarů. Výjimkami, tedy kryptoměnami, které společnost může prodat pouze v určitých případech, jsou Bitcoin, Ethereum a další kryptoměny označené jako „kryptoměny s důvěrnými informacemi“.

Samozřejmě můžeme počítat i s tím, že takový hromadný prodej kryptoměn se odrazí na jejich ceně. Je důvod k panice? Zřejmě by neměl být, jelikož FTX může podle nových regulací týdně prodat pouze poměrně nízké objemy.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/ftx-zacne-predavat-kryptomeny-dovod-na-paniku/ https://forkast.news/headlines/ftx-sell-3-billion-in-crypto-assets/ https://www.coindesk.com/policy/2023/09/13/judge-allows-bankrupt-ftx-to-sell-its-crypto-holdings-including-btc-and-sol/ https://cryptopotato.com/ftx-receives-court-approval-to-liquidate-its-crypto-holdings/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies