Seznam článků

Další kryptoměnová burza čelí útoku hackerů - Přišla o skoro 8 milionů USD!

pexels-mikhail-nilov-6963944.jpg

Burza Huobi, nedávno přejmenovaná na HTX, se stala obětí hackerského útoku, který ji stál přes 7,9 milionů dolarů, přičemž ztratila téměř 5 000 Ethereum (ETH). K situaci se vyjádřil poradce od společnosti HTX, Justin Sun, který tvrdí, že se nejedná o velké škody a že tato částka pro burzu představuje pouze 2 týdny zisků.

Nedávno světem kryptoměn otřásla zpráva, že útok hackerů zasáhl další burzu, konkrétně burzu HTX. Přišla o 5 tisíc ETH v hodnotě skoro 8 milionů USD.

Pro nás jako pozorovatele situace se to může zdát jako obrovská částka, Justin Sun zastupující HTX to však označil jako „relativně malou částku“. A opravdu, když si vezmeme fakt, že celková hodnota aktiv pod správou společnosti je kolem 3 miliard dolarů, tak pár milionů dolarů už není až tak velký podíl.

Na svém profilu na sociální síti X Sun dodal: „Incident se stal v neděli a byl okamžitě identifikován. HTX plně pokryl ztráty a finanční prostředky klientů jsou v bezpečí.“

Jaký bude další postup?

Přestože podíl ztracených prostředků je relativně malý, burza se snaží získat své peníze zpět. Údajně totiž zná identitu a adresy hackerů. Prostřednictvím blockchainové komunikace jim poslala zprávu, v níž poskytla adresu na vrácení všech finančních prostředků, přičemž uvedla, že pokud se tomu tak nestane během jednoho týdne, zapojí orgány činné v trestním řízení.

Zároveň Sun uvedl, že v případě kooperace HTX je ochotna dát hackerům 400 000 USD jako odměnu za odhalení chyby v systému. Případně by dokonce zvažovala najetí hackera jako bezpečnostního poradce.

Znění celé výzvy bylo: „Potvrdili jsme vaši pravou totožnost. Prosíme, vraťte finanční prostředky na účet 0x18709E89BD403F470088aBDAcEbE86CC60dda12e. Poskytneme vám 5% jako white hat bonus. Tato nabídka platí 7 dní a končí 2. října 2023. Pokud do tohoto termínu finanční prostředky nevrátíte, požádáme o soudní zásah.“

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/dalsi-hackersky-utok-z-burzy-odcudzili-takmer-8-milionov-usd/ https://beincrypto.com/htx-crypto-8-million-hack/ https://www.coindesk.com/business/2023/09/25/crypto-exchange-htx-lost-8m-of-ether-due-to-a-hack-justin-sun-says/ https://decrypt.co/198650/htx-huobi-hack-justin-sun

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies