Seznam článků

Ethereum Futures ETF jsou oficiálně spuštěny – Reakcí jsou žádosti o spotové Ethereum ETF

107047831-GrayscaleInvestments-OB-Photo-20220418-ACJ-016-PRESS-6.jpg

Jen včera byly spuštěny první Ethereum Futures ETF a už nyní se firmy snaží chopit příležitosti. O první spotový Ethereum ETF požádala společnost Grayscale, největší správce krypto aktiv na trhu.

2 října bylo na trh uvedeno 9 nových produktů ETF, které jsou navrženy tak, aby sledovaly futures kontrakty vázané na hodnotu nativní měny Ethereum. Z těchto fondů pouze pět drží výhradně etherové futures, zatímco ostatní čtyři sledují směs Bitcoinů a ETH futures kontrakty.

Tato zpráva měla pochopitelně pozitivní vliv na cenu samotného Etherea a o to žádanější je nyní tradiční varianta spotových ETF krytých skutečnými kryptoměnami. Na atraktivitě potenciálně nového aktiva přidává i fakt, že ze strany americké Komise pro cenné papíry a burzu (SEC) pravděpodobně dříve či později dojde ke schválení ETF na Bitcoin, o které žádali velká měna mezi společnostmi, BlackRock a Grayscale.

Grayscale se chystá chopit příležitosti a využít nálady na trhu ve svůj prospěch, a tak požádala SECo schválení konverze svého Greyscale Ethereum Trust (ETHE) na spotový Ethereum ETF. Grayscale Ethereum Trust je největším etherovým investičním produktem na světě s téměř 5 miliardami dolarů ve správě aktiv, což zastupuje přibližně 2,5% všech ETH v oběhu a přibližně 250 tisíc investorských účtů. Pokud by došlo k jeho konverzi na spotové ETF, Grayscale by si věděl připsat jednoznačnou dominanci na trhu v této oblasti.

„Jelikož konvertujeme ETHE na ETF, přirozený další krok ve vývoji produktu, vnímáme to jako důležitý moment, kterým bychom Ethereum dokázali posunout ještě dále do regulačního okruhu USA,“ uvedl generální ředitel společnosti Grayscale Michael Sonnenshein ve svém prohlášení.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/grayscale-poziadala-o-spotove-etf-na-ethereum/ https://www.coindesk.com/business/2023/10/02/grayscale-moves-to-convert-its-ethereum-trust-to-a-spot-eth-etf/ https://cointelegraph.com/news/ethereum-futures-etfs-launch-low-volume-trading-first-day https://cryptobriefing.com/grayscale-ethereum-trust-seeks-sec-approval-spot-etf/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies