Seznam článků

Arthur Hayes předpovídá značný nárůst Bitcoinu - Může za to americká makroekonomická krize

pexels-ivan-babydov-7788009.jpg

Bývalý generální ředitel BitMEX, Arthur Hayes, vyslovil optimistickou předpověď ohledně potenciální ceny Bitcoinu. Domnívá se, že do roku 2026 by kryptoměna mohla dosáhnout ceny 750 tisíc až 1 milion USD. Kromě žádostí o Bitcoin ETF vnímá jako klíčový faktor aktuální situaci v americké makroekonomice.

Podle Arthura Hayese aktuálně existuje řada klíčových faktorů, jejichž souběh by uměl dostat populární digitální měnu, Bitcoin (BTC), na rekordní hodnoty 750 tisíc až 1 milion USD již k roku 2026. Jedním z takových faktorů je například vývoj situace ohledně Bitcoin ETF, které podle nejnovějších údajů mají ještě vyšší šance na schválení.

O to, aby se Bitcoin stal „plnohodnotným býkem“, se prý hlavně postará samotná vláda Spojených států amerických. Hayes vyjádřil obavy ze značného dluhu, který nahromadila vláda USA, spolu s rozhodnutím Federálního rezervního systému zvýšit úrokové sazby od března 2022. Aktuální situaci shrnul: „Buď čelíme finanční krizi, kde sazby klesnou na nulu, nebo zažijeme pomalejší růst sazeb v porovnání s vládními výdaji.“ V obou scénářích Hayes předpokládá býčí výsledek pro Bitcoin, který se do konce roku 2024 dotkne hranice 70 000 USD.

Dalším indikátorem potenciální krize je vznikající fenomén na trhu s dluhopisy zvaný “bear steepener.” Jedná se o scénář, kdy úrokové sazby dlouhodobých dluhopisů rostou rychleji než sazby těch krátkodobých, a to by potenciálně dokázalo položit trhy se státními dluhopisy. Hayes konstatoval, že jediné řešení této situace ze strany Federálního rezervního systému (Fed) je tlačení většího množství peněz, což je zároveň významným katalyzátorem pro cenu Bitcoinu.

Navíc Spojené státy americké nekontrolovatelným tempem zvyšují svůj již dříve rekordně vysoký státní dluh. Dva týdny poté, co dluh poprvé překročil 33 bilionů USD, vláda za jediný den zvýšila svůj celkový rozpočet o 275 miliard USD.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/americka-makroekonomicka-kriza-moze-podporit-rast-bitcoinu/ https://www.fxstreet.cz/zpravodajstvi-151180.html https://u.today/bitcoin-price-could-surge-beyond-750000-arthur-hayes-says https://www.newsbtc.com/news/bitcoin/arthur-hayes-bitcoin-price-750000-heres-when/ https://coinpedia.org/news/former-bitmex-co-founder-arthur-hayes-predicts-bitcoins-price-surge-to-750k/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies