Seznam článků

Analytici předpovídají kolaps amerického dolaru - Jak to ovlivní Bitcoin?

photo-1554672723-b208dc85134f.jfif

Navzdory vysokým očekáváním ohledně růstu kryptoměn, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) a XRP po slibném začátku v roce 2023 zpomalily. Aktuální zprávy o možném kolapsu amerického dolaru (USD) by však mohly podnítit výrazný boom pro aktiva považovaná za stabilní, jako je Bitcoin nebo zlato.

V době, kdy se Federální rezervní systém (Fed) potýká s ohromující spirálou „spirálou smrti“ amerického dluhu v hodnotě 33 bilionů amerických dolarů, analytici investiční banky Jefferies varovali, že Fed může být nucen znovu spustit hromadné tlačení peněz.

Chris Wood, Globální ředitel oddělení akciové strategie v Jefferies, uvedl, že Fed může být nucen náhle zaujmout holubičí postoj vůči recesi v USA. V rámci boje proti inflaci zvyšoval úrokové sazby prudkým tempem, a to se setkalo s jeho výrazným snižováním své bilance.

„V konečném důsledku takové zdánlivě neškodné selhání v oblasti neortodoxní měnové politiky, by pravděpodobně vyvrcholilo kolapsem papírového standardu USD ve prospěch majitelů zlatých cihel, ale i majitelů BTC,“

Proč právě Bitcoin?

V poznámce pro investory zveřejněné ve středu Wood označil Bitcoiny a zlato za „kritické zabezpečení“ proti znehodnocení měny a klesajícím výnosům z inflace. Zároveň Bitcoin, spolu s Etherem a XRP v menší míře, zaznamenal prudký nárůst institucionálního zájmu, poháněný největším světovým správcem aktiv, BlackRockem.

Cena Bitcoinu ztratila přibližně 60 %, od té doby, co koncem roku 2021 dosáhla vrcholu téměř 70 000 USD za BTC. Přesto se kryptoměna stále nachází nad svými kritickými 50denními a 200denními klouzavými průměry (MA), což může podpořit oživení hodnoty kryptoměny a zabránit poklesu pod rozhodující úroveň 27 000 USD.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/aky-bude-mat-bitcoin-vyznam-ak-skolabuje-americky-dolar/ https://news.bitcoin.com/analyst-warns-of-us-dollar-collapse-predicts-bitcoin-owners-to-benefit/ https://www.forbes.com/sites/digital-assets/2023/10/08/us-dollar-collapse-shock-8-trillion-predicted-fed-inflation-flip-to-spark-a-critical-bitcoin-ethereum-xrp-and-crypto-price-boom-to-rival-gold/ https://www.newsbtc.com/bitcoin-news/bitcoin-and-xrp-set-to-shine-shock-8-trillion-predicted-amid-us-dollar-collapse/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies