Seznam článků

Bitcoin potřebuje Ethereum VM – Dnes proběhla úplně první transakce

https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_210503135103-ethereum-bitcoin-cryptocurrencies-file-restricted.jpg

Podle zakladatele Botanix Labs Willema Schroé se Bitcoin (BTC) k dosažení svého plného potenciálu potřebuje připojit k Ethereum Virtual Machine (EVM). A nezůstává to jen u slov - bitcoinový startup Chainway udělal v této oblasti významný krok a spustil na EVM první bitcoinovou transakci.

Zatímco Bitcoin se obvykle používá jako platební systém typu peer-to-peer nebo k držení hodnoty, Schroé řekl, že jeho potenciál se nenaplní, pokud se kryptoměna nebude moci připojit k širšímu finančnímu systému, jako jsou trhy s cennými papíry a komoditami.

Jako první krok k řešení vidí propojení Bitcoinu s ostatními stávajícími digitálními aktivy (tokeny, kryptoměny) prostřednictvím EVM.

„Bitcoin je technologicky nejbezpečnější a skutečně decentralizovaný protokol a EVM se ukázala jako vhodná aplikační vrstva pro globální finanční systém,“ řekl Schroé.

První kroky k realizaci

Společnost Chainway pracuje na potenciální implementaci ZK rollupů, které by dokázaly spojit flexibilitu a programovatelnost EVM a robustní bezpečnostní infrastrukturu, která je typická pro Bitcoin.

"ZK" je zkratkou od "zero knowledge", tedy nulové znalosti o transakcích. Jedná se o ověřování transakcí s vrstvou kryptografického soukromí typické pro Bitcoin. Pokud se ponoříme hlouběji do detailů implementace, rollupy fungují tak, že vyhledávají transakce vyskytující se off-chain, seskupují je a poté zveřejňují na bitcoinový blockchain. Tento proces výrazně optimalizuje výpočetní efektivitu a zároveň těží ze základní bezpečnosti bitcoinové sítě. V případě ZK rollupů od Chainway je realizační vrstva zároveň poháněna EVM.

Funkcionalitu ZK společnost Chainway ukázala světu tím nejefektivnějším způsobem – jako důkaz konceptu, který ilustruje, jak má fungovat jejich budoucí rollup ZK při integraci s Bitcoiny, úspěšně spustily úplně první bitcoinovou EVM transakci.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/zabezpeci-vacsiu-adopciu-bitcoinu-ethereum-virtual-machine/ https://cointelegraph.com/news/bitcoin-needs-ethereum-evm-botanix-founder https://www.nasdaq.com/articles/bitcoins-first-ever-evm-transaction-takes-place-paving-way-for-zk-rollup

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies