Seznam článků

Cena Bitcoinu náhle vystřelila vzhůru – Může za to falešná zpráva o Bitcoin ETF

andre-francois-mckenzie-iGYiBhdNTpE-unsplash.jpg

Když se podíváme na graf ceny Bitcoinu (BTC) za pondělí, může nás zaskočit podezřelý špic v časných odpoledních hodinách. V tento moment cena BTC vyskočila na svoji rekordní hodnotu minimálně za poslední měsíc a brzy se dotkla úrovně 30 tisíc USD. Zanedlouho však padla zpět dolů a v moment psaní tohoto článku se obchoduje na 28 480 USD.

K nečekanému nárůstu hodnoty největší kryptoměny nedošlo jen tak. Přispěla k tomu zpráva o Bitcoin ETF, kterou sdílel na sociální síti X portál Cointelegraph, vůbec nejsledovanější web specializovaný na kryptoměny na světě. Zpráva uváděla, že SEC oficiálně schválil Bitcoin ETF od BlackRock iShares.

Tato dlouho očekávaná novinka se rozšířila nesmírně rychle a vyvolala mezi investory pořádný rozruch. Každý se chtěl stát součástí úspěchu kryptoměny, a tak obchodníci ve velkém kupovali Bitcoiny, čímž vytáhli cenu této digitální měny až na 29 900 USD. Výše se posunuly i kryptoměnové trhy jako celek, přičemž druha nejpopulárnější kryptoměna, Ethereum, stoupla na úroveň kolem 1 670 USD.

Pomatení však netrvalo dlouho a cena BTC rychle klesla zpět na 28 000 USD, když BlackRock objasnil, že na schválení ze strany SEC se stále čeká. „Omlouváme se za tweet, který vedl k šíření nepřesných informací týkajících se Blackrock Bitcoin ETF,“ napsala společnost Cointelegraph dodatečně na sociální síti X. ,,Interní vyšetřování odhalilo, že nebyl dodržen náš standardní postup zveřejňování nejnovějších zpráv na sociálních sítích, kde se vyžaduje ověření zdrojů před zveřejněním,” přiznal portál.

Podle Mattea Greca, výzkumného analytika investiční obchodní společnosti Fineqia International, skutečným klíčovým datem pro schválení nebo zamítnutí BTC Spot ETF je 10. leden.

Číst dále:

https://beincrypto.com/new-bitcoin-btc-price-monthly-high-briefly-reached/

https://www.dailyfx.com/news/bitcoin-spikes-to-a-high-of-29900-on-false-etf-approval-news-20231016.html

https://www.kryptonovinky.sk/falosna-sprava-vypumpovala-cenu-bitcoinu-nad-30-000-co-sa-stalo/

https://qz.com/bitcoin-pumped-and-dumped-on-false-blackrock-spot-etf-a-1850929840

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies