Seznam článků

Hodnota Bitcoinu se šplhá nad 35 000 USD i přesto, že BlackRock ETF ještě stále není schválen

iStock-1344135727.webp

Že by byly předpovědi obrovského potenciálu Bitocinu (BTC) přece jen pravdivé? V době psaní tohoto článku se digitální měna obchoduje na cenové úrovni nad 34 400 USD, ale za posledních 24 hodin dosahovala i mnohem vyšších hodnot. Co stojí za tímto prudkým nárůstem? A jak reagují ostatní kryptoměny?

Co způsobilo náhlý pohyb ceny?

Za posledních 24 hodin si Bitcoin připsal kolem 12%. Největší skok však nastal dnes v brzkých ranních hodinách, kdy kryptoměna nabyla hodnoty 35 000 USD za jeden BTC. Toto je jeho nejvyšší cena od května 2022 – rekord posledních 16 měsíců. Náhlý růst ceny kryptoměny byl doprovázen také prudkým nárůstem objemů obchodování, které za posledních 24 hodin stouply nad 34 miliard dolarů, což je nárůst o 226%.

Každého samozřejmě zajímá, co se mohlo stát. A v tomto případě, na rozdíl od situace, která nastala minulý týden, se nejedná o žádný poplach ohledně falešných ani reálných oznámení zveřejnění Bitcoin ETF.

Rozhodnutí SEC stále visí ve vzduchu, investory tentokrát zaujal příspěvek na sociální síti X od analytika Scotta Johnsona. Ten poukázal na nové informace, které by mohly naznačovat, že schválení spotového Bitcoin ETF se pro investičního giganta blíží. BlackRock si totiž prý zajistil specifickou licenci „CUSIP“, která naznačuje, že může zahájit proces "nasazení" svého ETF produktu již tento měsíc.

A co ostatní kryptoměny?

Bitcoin ETF neznamená jen vyšší integraci BTC, ale vzhledem k zájmu velkých institucí o blockchainové technologie to znamená příležitost i pro ostatní kryptoměny. Již nyní můžeme vidět žádosti i o spotové Ethereum ETF, takže není překvapením, že pozitivní zprávy ohledně těch bitcoinových pohnou s cenou.

Ethereum (ETH) za poslední den stouplo o 7%, XRP o 5%, Cardano o téměř 7% a Dogecoin o téměř 9%. Největším překvapením byla Solana, jejíž cena stoupla až o 38 % a dosahovala až 31,38 USD.

Číst více:

https://www.kryptonovinky.sk/bitcoin-vystrelil-na-35-000-co-stoji-za-prudkym-rastom/

https://www.dailyfx.com/news/bitcoin-aiming-for-39-000-btc-usd-eth-usd-price-setups-20231024.html

https://www.cnbc.com/2023/10/24/bitcoin-crosses-34000-to-the-highest-since-may-2022-on-etf-hopes.html

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-btc-price-breaks-34000-etf-excitement-grows

https://www.coindesk.com/markets/2023/10/23/bitcoin-rises-above-31k-with-options-positioning-suggesting-price-has-further-to-run/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies