Seznam článků

Má ještě smysl bojovat? – Pravděpodobnost vítězství SEC proti Ripple neustále klesá

Ripple-XRP.jpeg

Populární americký právník a partner Hogan & Hogan, Jeremy Hogan, věří, že americká Komise pro cenné papíry a burzu (SEC) má jen 2,3% šanci vyhrát spor proti Ripple, i když ho prodlouží do roku 2026. Toto vyjádření následovalo poté, co soud rozhodl pro zrušení obvinění vůči generálnímu řediteli Ripplu, Bradu Garlinghouseovi a výkonnému předsedovi Chrisi Larsenovi.

Soudní spor od SEC vůči společnosti Ripple se táhne ještě od roku 2020, kdy, spolu s dalšími obviněními, podle komise Ripple údajně vydala svůj nativní token, XRP, jako neregistrovaný cenný papír. Vypadá to však, že SEC v případě tohoto soudního sporu zažívá samé prohry.

CEO Ripple, Brad Garlinghouse sdílí svůj názor na situaci: „Téměř tři roky jsme spolu s Chrisem byli předmětem nepodložených obvinění od nepoctivého regulátora s politickou agendou... Místo toho, aby hledali skutečné zločince, kteří kradli finanční prostředky zákazníků na offshore burzách, které se ucházeli o politickou přízeň, SEC šla po čestných společnostech, které budují regulované podnikání se sídlem v USA. Těšíme se na den, kdy se tato kapitola jednou provždy uzavře.“

A zdá se, že štěstí je na jeho straně - 19. října SEC byla nucena zamítnout všechna obvinění vznesená vůči jeho osobě a vůči výkonnému předsedovi společnosti, Chrisi Larsenovi. Ripple a její vedoucí pracovníci tak dosáhli dalšího významného vítězství.

Jeremy Hogan analyzuje situaci z právnického hlediska a tvrdí, že podle vládních údajů o míře úspěšnosti odvolání v různých typech soudních sporů má SEC 14,2% šanci vyhrát to své. Podle Hogana, jediným krokem, který by mohl SEC trochu napomoci je oddálení soudního procesu, uskutečnění několika dalších výslechů a případně další žaloba. Tento scénář by prodloužil válku ze strany regulátora až do roku 2026 a šance na úspěch by byla stále jen 2,3 %.

Jako spor ovlivňuje XRP?

Podle populárního chatbota poháněného AI, ChatGPT, vítězství proti americké burze cenných papírů by mohlo výrazně zvýšit cenu nativního tokenu Ripple - XRP. Model umělé inteligence odhaduje, že za předpokladu dalších rozhodujících faktorů by token mohl dosáhnout cenové úrovně 10 USD.

A není to jen slovíčkaření – postupný růst ceny XRP můžeme vidět už teď. Za posledních několik dní cena tokenu vzrostla o více než 7 % a v době psaní tohoto článku se XRP obchoduje za 0,55 USD.

Číst více:

https://www.kryptonovinky.sk/ma-sec-este-sancu-uspiet-v-sudnom-spore-s-ripple/

https://cryptopotato.com/what-are-the-odds-of-the-sec-winning-the-lawsuit-against-ripple-xrp-attorney-chips-in/

https://ambcrypto.com/sec-vs-ripple-the-briefing-schedule-deadline-is-set-what-happens-next/

https://dailyhodl.com/2023/10/21/xrp-jumps-in-price-as-u-s-sec-drops-aiding-and-abetting-charges-against-ripple-executives/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies