Seznam článků

Co stojí za rekordním růstem Solana? Kryptoměna je na svém 14-měsíčním maximu

ApeMax-Solana.png

Solana (SOL) ani tentokrát nezklamala své investory a dosahuje opravdu rekordních hodnot. Za posledních 24 hodin její cena vzrostla o více než 24 % a dosáhla vrcholu 45 USD. A to není všechno! Podíváme-li se na vývoj ceny z většího nadhledu, tak si všimneme působivého nárůstu až 80 % za posledních 30 dní.

31 října, na konferenci Solana's Breakpoint výkonný ředitel Solana Foundation, Dan Albert, oznámil spuštění testnetu pro Firedancer, na kterém pracovala vývojářská společnost Jump Crypto ještě od srpna minulého roku.

Firedancer je nový validační klient pro síť zaměřený na zvýšení rychlosti, spolehlivosti a rozmanitosti validátorů. Měl by vyřešit výpadky sítě Solana, které tak často škodily hodnotě kryptoměny.

„Spuštění Firedancer je VELMI velký krok vpřed nejen pro Solana, ale také pro technologii blockchain celkově. Je to kvantový skok v rychlosti (10x rychlejší než nejrychlejší blockchain současnosti) a zároveň zvyšuje bezpečnost a robustnost virtuálního stroje Solana [SVM]. Netrpělivě očekáváme jeho migraci na Mainnet v létě 2024,“ uvedl CEO a zakladatel Global Macro Investor, Raoul Paul, v příspěvku na sociální platformě X.

Investoři pochopitelně reagovali na tuto zprávu velmi pozitivně a právě toto pravděpodobně souvisí s významným nárůstem hodnoty SOL. Z údajů CoinShares vyplývá, že investiční produkty spojené se SOL zaznamenaly za poslední týdny příliv milionů dolarů. Nicméně stojí za zmínku, že token SOL je stále o 84% pod svými historickými maximy z listopadu 2021. Tehdy dosahoval jeden token SOL hodnoty téměř 260 USD.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/solana-zaznamenala-vyrazny-rast/

https://cointelegraph.com/news/solana-sol-price-gains-october-firedancer-testnet-goes-live

https://decrypt.co/204048/solana-rally-price-why

https://zycrypto.com/ether-rival-solana-sol-up-over-80-in-under-a-month-as-firedancer-launches-on-testnet/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies