Seznam článků

Kryptoměna Cardano (ADA) dosáhla své nejvyšší hodnoty od června – Jaký je důvod?

cardano-1.jpg

Cena Cardano (ADA) se konečně úspěšně vymanila z falling wedge formace a nejenže začala svou cestu směrem nahoru, ale zároveň prolomila svůj čtyřměsíční rekord. Pokud by pokračovala stejným tempem, tak by se v nejbližší době dokázala vyšplhat až na 0,42 USD.

V moment psaní tohoto článku se cena ADA hýbe na úrovni 0,34 USD, ale jen pár hodin dozadu dosahovala pozoruhodných 0,37 USD. Po měsících obrovských propadů to konečně vypadá, že se kryptoměna pomalu znovu vrací do hry. Za 24 hodin si připsala kolem 7,2%, ale co je ještě lepší zprávou pro investory, za poslední dva týdny byl nárůst hodnoty kryptoměny přes 36%.

Podle CoinMarketCap se kryptoměna aktuálně nachází na 6. místě v žebříčku rychlých nárůstů poslední doby. Podíváme-li se na graf její ceny, tak si můžeme všimnout, že donedávna byla součástí takzvané „falling wedge“ formace, která se obecně považuje za býčí vzor. Nyní nastal ten dlouho očekávaný zlomový bod, což může znamenat stabilní růst během listopadu. Uvádí se, že by se mohlo jednat o 43,5% nárůst, ale pokud se ohlédneme na statistiky z předchozích let, může se stát cokoli, i nárůst přes 80%.

Co přispělo k růstu ceny?

Růst ceny byl ovlivněn seskupením několika faktorů, nemluvě o tom, že růstový trend panuje na celém kryptoměnovém trhu od doby, kdy Grayscale Investments opětovně podala Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) svou žádost o bitcoinové ETF, 19. října.

Jednou z pozitivních událostí pro ADA byl Cardano Summit 2023, několikadenní event, který se konal od 2 do 4 listopadu. Zakladatel a CEO Cardana, Charles Hoskinson, na tomto eventu zpropagoval novinku, framework, který umožní vývojářům tvořit vlastní partnerské řetězce.

Dalším faktorem mohou být velrybí transakce. Ty totiž vrostly za poslední 3 týdny až o 32% v důsledku nárůstu on-chain aktivity. Počet transakcí, jejichž hodnota přesáhla 1 milion USD, vzrostl 4. listopadu na 1742. Z dat analytické platformy Santiment vyplývá, že jde o nejvyšší počet od ledna 2022.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/cardano-zaznamenalo-4-mesacne-maxima-kam-sa-cena-pohne-dalej/

https://u.today/cardano-ada-dominance-rising-will-this-mark-long-term-reversal

https://coingape.com/cardano-ada-price-hits-highest-level-since-june-is-0-4-next/

https://u.today/cardano-ada-up-17-heres-why-it-is-ready-for-next-rally

https://crypto.news/cardano-grows-36-in-the-past-two-weeks-6th-in-gainers/

https://beincrypto.com/cardano-ada-price-trajectory-this-week/

This website uses cookies to improve web browsing experience and to provide usefull features. More about cookies