Seznam článků

SEC se tak snadno nevzdá boje - Binance prý svým odvoláním "porušuje desetiletí" právních precedentů

binance-sec.webp

A jde se do tuhého! Přestože kryptoměnová burza Binance se všemi silami snaží obhájit a tak zamítnout soudní spor s americkou Komisí pro cenné papíry a burzu (SEC), zatím se jí podařilo svého oponenta jen více podráždit. SEC označila argumenty burzy za neplatné a absurdní.

Soudní spor mezi SEC a Binance začal ještě v červnu tohoto roku, kdy komise podala žalobu na americkou odnož společnosti, Binance.US, a také její zakladatele a CEO, Changpenga „CZ“ Zhaa, za údajný prodej neregistrovaných cenných papírů a z toho, že se nezaregistrovali jako burza v USA, ale přesto cílili jejich produkty i na Američany. Burza podle slov komise, porušila zákon o cenných papírech ve více případech včetně prodeje tokenu BNB během počáteční nabídky a prodeje Binance USD (BUSD) jako investiční smlouvy. A to není všechno! SEC uvádí, že Binance byla součástí rozsáhlé sítě podvodů, střetů zájmů, nezveřejnění informací a úmyslného obcházení zákona.

Binance se spolu se svým CEO rozhodla bránit těmto obviněním a podala na tuto žalobu odvolání, ve kterém tvrdí, že Komise překročila své pravomoci a nesprávně vyložila federální zákon.

Někdo by řekl, že na takové odvolání je nyní vhodný čas vzhledem k nedávnému neúspěchu regulátora v soudním sporu s Ripple Labs, ale Binance zjevně podcenil svého oponenta. SEC se opravdu chystá bojovat všemi silami.

Na setkání, 7. listopadu, SEC oficiálně odmítla nabídku na odvolání žaloby a zkritizovala Binance za to, že se snaží vyhnout následkům svých činů. Vyjádření komise znělo: „Obžalovaní se nyní snaží vyhnout následkům svých činů tím, že žádají tento soud, aby zrušil desetiletí základní precedenty, na jejichž základě fungují národní zákony o cenných papírech.“

Právníci SEC dále poznamenávají, že argumenty Binance nemají oporu v zákoně a jsou podpořeny pouze jeho zkreslenými výklady. Návrh kryptoburzy údajně zároveň porušuje smluvní principy Howeyho testu, který udává, že transakce burzy jsou investičními smlouvami.

Právní boj mezi SEC a Binance bude pravděpodobně dlouhý a složitý. Ať už vyhraje jedna nebo druhá strana, následky ovlivní celý kryptoměnový trh a regulační prostředí v USA.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/sec-vs-burza-binance-bitka-nabera-na-obratkach/

https://www.coindesk.com/policy/2023/11/08/binance-has-no-real-argument-for-dismissing-sec-suit-regulator-says/

https://www.ccn.com/news/sec-blocks-binance-lawsuit-dismissal-bid/

https://crypto.news/sec-sees-binances-arguments-for-lawsuit-dismissal-as-absurd/

https://www.investing.com/news/cryptocurrency-news/binance-used-tortured-interpretation-of-law-in-bid-to-toss-suit-says-sec-3228251

https://thecryptobasic.com/2023/11/09/us-sec-fights-back-says-binance-wants-to-dismantle-decades-of-legal-precedents/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies