Seznam článků

Grayscale má v případě Ethereum ETF promyšlené tahy dopředu – Jak plánuje dát rozhodující šach mat?

pexels-vlada-karpovich-6202958.jpg

V době, kdy se čeká na rozhodnutí o prvním spotovém ETF na Bitcoin, ostatní investiční firmy nezaostávají se svými plány. Některé již podaly své žádosti, jiné stále zdokonalují své strategie. Mezi zajímavé ukázky patří Grayscale Investments, která se chystá přechytračit americkou Komisi pro cenné papíry a burzu (SEC) a využívá taktiku takzvaného "trojského koně".

Na rozdíl od jiných společností, Grayscale nepožádala o spotový ETF, ale o Ether futures ETF. Tento krok přitáhl pozornost nejednoho analytika. Předpokládají, že se jedná o strategický manévr a označují tento krok za "trojského koně", který má zahnat SEC do rohu.

Žádost byla odeslána prostřednictvím formuláře 19b-4, což je neobvyklý přístup v porovnání s typickým procesem podávání pro Ether ETF. Tento formulář se podává s cílem informovat SEC o žádosti na security-based swap. Analytik od Bloomber, James Seyffart, řekl, že žádný z přibližně 40 schválených produktů Ether ETF ještě neprocházel tímto schvalovacím procesem.

I přes pochyby, které byly vyvolány tímto tahem, nyní už mnozí vidí skutečný záměr Grayscale. Seyffart a Scott Johnsson, generální prezident Van Buren Capital General, se shodli, že Grayscale pravděpodobně Ether futures ETF ve skutečnosti ani neplánuje spustit: „Pochybuji, že se tento produkt někdy bude obchodovat, ale je užitečný jako prostředek pro získání spotového ETH,“ řekl Johnsson.

Pokud SEC schválí žádost Grayscale, poskytne společnosti náskok při jednání s regulátorem. Tento krok by vytvořil precedens pro příznivější regulační podmínky pro investiční produkty založené na Ethereum. A naopak, pokud SEC žádost zamítne, Grayscale by ji mohla obvinit z diskriminací, protože Bitcoin futures ETF už jsou na trhu nějakou dobu. Znamenalo by to odlišné zacházení se stejným druhem ETF pro dvě rozdílné kryptoměny, což není v souladu se zákony o cenných papírech z let 1933 a 1940.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/trojsky-kon-grayscale-taktika-pre-spotove-ethereum-etf/

https://www.bitcoinsensus.com/analyst-suggests-grayscale-eth-futures-etf-acts-as-a-trojan-horse-paving-the-way-for-spot-ethereum-etf/

https://cointelegraph.com/news/grayscale-eth-futures-etf-trojan-horse-spot-eth-etf

https://www.investing.com/news/cryptocurrency-news/grayscale-eth-futures-etf-a-trojan-horse-for-spot-ethereum-etf-analyst-3235817

https://www.ccn.com/news/grayscale-checkmate-sec-with-eth-etf/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies