Seznam článků

Dobré zprávy pro Binance - Ministerstvo spravedlnosti USA navrhlo vyrovnání

Binance-Coin-BNB-ATH-550.jpeg

BNB - token jedné z nejvýznamnějších burz, Binance, vyskočil na svou nejvyšší hodnotu za poslední 3 měsíce. A není to jen tak! K pozitivní náladě na trhu přispěly zprávy o možném vypořádání v případě soudního řízení vůči platformě. Ministerstvo spravedlnosti se však nechystá dát ruce pryč jen tak – k ukončení sporu požaduje nemalou částku.

Ministerstvo spravedlnosti USA (DOJ) má burzu Binance na své mušce už dlouhá léta. Vyšetřovací záznamy umíme datovat ještě k roku 2018. Burza a její zakladatel a CEO, Changpeng Zhao (CZ), byly obviněny z praní špinavých peněz, bankovních podvodů a porušování sankcí. Tento případ, vedený divizí pro praní špinavých peněz a vymáhání aktiv, spolu s divizí národní bezpečnosti a U.S. attorney's office v Seattlu, je jedním z největších, jaký se kdy vyšetřoval vůči kryptoměnové společnosti.

I přesto, že jakékoli snahy o obranu ze strany Binance byly zamítány, zdá se, že konečně došlo ke dohodě. Ministerstvo spravedlnosti USA v konečném důsledku požaduje od burzy vyplacení pokuty v hodnotě 4 miliardy USD na ukončení dlouholetého trestního řízení. Navíc některé zdroje uvádějí, že do usnesení budou zahrnuta i trestní obvinění zakladatele Binance Changpeng Zhao.

Analytici od Bloomberg se vyjádřili k tématu: „Pokud společnost souhlasí s pokutou ze strany USA ve výši více než 4 miliardy USD, představovalo by to jedno z největších vyrovnání v historii kryptoměn, ale není jisté, jaké další podmínky nebo obchodní požadavky mohou být spojeny s tímto trestem.“

Konečné rozhodnutí bychom měli vědět do konce měsíce. Jednání však nadále probíhají a konkrétní částky a výše poplatků se ještě musí finalizovat. Pokud by se řízení podařilo uzavřít, znamenalo by to, že Binance může pokračovat ve své činnosti v USA.

Reakce trhu na zprávy

Pozitivní zprávy podnítily růst samotného nativního tokenu burzy, BNB, který běží na blockchaine BNB Chain. Ten vzrostl o více než 8,5 % na hodnotu 266,42 USD a i přes následné mírné poklesy se stále drží nad úrovní 260 USD. Tento skok znamená nové maximum za posledních 90 dní, což je však stále o 61,4% méně oproti historickému maximu BNB z 10. května 2021. Tehdy dosahoval ceny 686 USD.

Nejen, že vrostl samotný token, ale ovlivnil také celkový sentiment na trhu. Bitcoin získal 2,1% a v jistý moment dosáhl ceny až 37 768 USD (v moment psaní tohoto článku se obchoduje na 37, 368 USD).

Shiliang Tang, spoluzakladatel Arbelos Markets, toto považuje za býčí vývoj. Poznamenává, že snižuje překlenující nejistotu trhu a zabraňuje okamžitým, neuspořádaným vlivům na trh.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/sprava-o-moznom-vysporiadani-sudneho-procesu-s-binance-vystrelila-cenu-tokenu-burzy/

https://www.pymnts.com/cryptocurrency/2023/report-doj-and-binance-negotiating-resolution-to-investigation/

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-11-20/us-seeks-more-than-4-billion-from-binance-to-end-criminal-case

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/binance-krypto-burza-vysetrovani-pokuta.A231120_200734_eko-zahranicni_blp

Image: https://coingape.com/upcoming-bnb-token-burning-pushes-binance-coin-bnb-time-high-546-13x-gains-2021/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies