Seznam článků

Skok, který nikdo nečekal – IOTA během hodiny vyrostla o více než 40 %

iota-kripto-cointurk.jpg

Kryptoměnový trh na ni téměř zapomněl, nyní se však ve velkém vrací do povědomí. IOTA, nativní token distribuovaného ledger ekosystému, zažil prudký nárůst zájmu po vyhlášení nové nadace IOTA ve Spojených arabských emirátech (UAE).

IOTA známe jako open-source distribuovanou ledger technologii a kryptoměnu určenou pro Internet of things (IoT). Po svém spuštění v roce 2015 si zasloužila jméno jedné z nejrychleji rostoucích sítí, ale její projekty v Evropě byly a stále jsou poznamenány regulační nejistotou.

_29. listopadu IOTA oznámila spuštění nadace regulované globálním trhem v Abú Dhabí (ADGM), nazývané Iota Ecosystem DLT Foundation, s cílem zaměřit se na růst své distribuované ledger technologie (DLT) v regionu Blízkého východu. Tato nadace je financována 100 miliony USD v digitálních tokenech IOTA, které budou přiděleny v průběhu následujících čtyř let.

Hamad Sayah Al Mazrouei, výkonný ředitel registrační autority ADGM, řekl, že přivítáním IOTA v Abú Dhabí se země snaží získat postavení "vedoucí jurisdikce pro blockchainový průmysl".

Podle spoluzakladatele a předsedy představenstva společnosti IOTA, Diminika Schienera, jedním z primárních cílů nadace je prosazovat zrychlený růst její DLT a „konvertovat skutečná aktiva na digitální.“ IOTA má také údajně v plánu i využít vlastnost tokenů jako digitálních certifikátů vlastnictví, a tak umožnit " tokenizování" aktiv. Znamenalo by to proces, ve kterém jsou vlastnická práva k pozemkům nebo budovám reprezentována jako digitální tokeny a uložena na blockchaine.

Abú Dhabí se celkově snaží investovat peníze do kryptoměnových společností a startupů a chce prosadit Arabské Emiráty jako zemi přátelskou ke kryptoměnám a IOTA toho dokázala úspěšně využít. „Právě teď dochází k přeskupení trhu, takže máme velkou příležitost zaujmout svoji pozici tím, že se zaměříme na onboardingové instituce a nabídneme jim on-chain řešení, protože nyní je to ve Spojených arabských emirátech proveditelnější,“ řekl Schiener v rozhovoru.

Investoři na sebe nenechali dlouho čekat

Trh reagoval téměř instantně a hned po oznámení cena kryptoměny vyskočila z 0,17 USD na 0,25 USD, čímž se dostala na nejvyšší úroveň od února. Následně vyrostla až nad 0,28 USD a v moment psaní tohoto článku se obchoduje na cenové úrovni 0,23 USD. IOTA se tak ukázala jako nejvýkonnější ze 100 nejlepších digitálních aktiv, přičemž v rámci hodin vyrostla o 43 %.

Naopak, ostatním kryptoměnám se v posledních dnech až tak nedaří. Ethereum kleslo o 2%, Bitcoin padl pod cenu 38 tisíc USD a Binance Coin, Ripple, Tron, Toncoin, Avalanche a MATIC klesly o podobná procenta. Solana, Cardano a Polkadot ztrácejí více než 3%.

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/token-iota-zaznamenal-vyrazny-rast/

https://cryptopotato.com/bitcoin-dips-below-38k-iota-explodes-33-daily-market-watch/

https://crypto.news/iota-reaches-10-month-highs-following-100m-foundation-launch/

https://www.coindesk.com/markets/2023/11/29/iota-jumps-43-after-registering-ecosystem-foundation-in-abu-dhabi/

https://www.reuters.com/technology/iota-launches-100-million-entity-abu-dhabi-create-digital-network-2023-11-29/

https://cointelegraph.com/news/iota-launches-100-million-abu-dhabi-foundation-for-middle-east-expansion

Image: https://www.google.com/url?sa=i&url=http://en.coin-turk.com/iota-foundation-establishes-groundbreaking-presence-in-abu-dhabis-adgm/&psig=AOvVaw0BGxG2kjNUhn1miHRyvBk9&ust=1701435824425000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjRxqFwoTCIC1mMHk64IDFQAAAAAdAAAAABAb

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies