Seznam článků

Tether pokračuje v boji proti zneužívání kryptoměn – Spolupracuje také s FBI a Tajnou službou

close-up-hand-holding-smartphone.jpg

Tether, emitent stablecoinů USDT se při aktivním zmrazování podezřelých peněženek připravuje poskytnout Federálnímu úřadu pro vyšetřování (FBI) přístup na svou platformu krátce po odstartování spolupráce s Tajnou službou USA.

Pod vedením nově jmenovaného generálního ředitele Paola Ardoina Tether zintenzívnil úsilí v boji proti zneužívání svých stablecoinů při nelegálních aktivitách. „Tether nadále hraje klíčovou roli při prosazování zákonů i v oblasti kryptomen. Jak nedávno zdůraznilo Ministerstvo spravedlnosti USA (DOJ), naše práce pomohla zmařit podvodníky a pomoci obětem s zotavením se,“ píše Ardoino ve svém jistě adresovaném senátorce Cynthii Lummisové a zástupci Jamesi Frenchovi Hillovi. Tento dopis navazoval na další 31-stránkovou zprávu odeslanou v listopadu, v níž Ardoino nastínil různé zásady boje proti praní špinavých peněz (AML – Anit-Money Laundering) a za Poznání svého zákazníka (KYC – Know your customer), které stabilní společnost přijala.

Za posledních několik týdnů Tether údajně zmrazil přes 326 peněženek v hodnotě přes 435 milionů USDT. To zahrnuje nedávné zmrazení peněženek v rámci sankcí od amerického Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv (OFAC). A nedávno společnost udělala další krok a začlenila do své platformy i Tajnou službu USA a nyní připravuje spolupráci s FBI.

Jsou však úmysly Tether opravdu tak nezištné nebo mu spíše někdo dýchá na krk? Dopis od Ardoina totiž přichází jen krátce poté, co američtí senátoři znovu začali naléhat na ministerstvo spravedlnosti, aby se na kryptospolečnost podívalo blíže a případně podniklo nutné kroky. Tito zákonodárci tvrdí, že Tether stejně jako Binance aktivně poskytoval materiální podporu a zdroje, aby umožnil terorismus financovaný kryptoměnami, obcházení platných zákonů o sankcích a porušování zákona o bankovním tajemství. Senátoři také tvrdí, že zmíněné společnosti neprovedly adekvátní prověrky navzdory tomu, že si byli vědomi toho, že extremistické skupiny využívají jejich stablecoiny k usnadnění nezákonných aktivit.

Emitent kryptoměn věří, že jmenování nového generálního a spolupráce s trestními orgány pomůže očistit jeho jméno: „Tether je vděčný za příležitost řešit obavy, které vznesli zákonodárci USA, a jsme odhodláni pokračovat v úzké spolupráci s orgány činnými v trestním řízení v USA a na celém světě.“

Číst dále:

https://www.kryptonovinky.sk/tether-meni-hru-aktivna-spolupraca-s-fbi-a-tajnou-sluzbou/

https://cryptopotato.com/tether-reveals-partnerships-with-secret-service-fbi/

https://dailyhodl.com/2023/12/18/tether-preparing-to-give-fbi-access-to-firms-platform-after-onboarding-u-s-secret-service-ceo-paolo-ardoino/

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies