Seznam článků

Co je Tether USDT?

Tether-2-1024x703.png

Shrnutí

Tether je stablecoin, kryptoměna, která má za cíl udržovat stabilní kurz vůči určité měně. Ideálně by Tether USDT měl stále mít kurz 1usd = 1usdT. Při velkých událostech na trhu je možné vidět volatilitu ve zlomcích procent – taková volatilita je daná aktuální likviditou na trhu a arbitráží mezi burzami.

Investování do kryptoměn může být rizikové, protože jejich cena fluktuuje každý den. Tuto nestabilitu v ceně vnímají hlavní platební instituce, jako problém pro adopci při běžných každodenních platbách. Tether umožnuje uživatelům navigovat na trhu s kryptoměnami bez rizika náhlých fluktuací cen.

Jak Tether USDT vzniká?

Tokeny Tether USDT vznikají tak, že společnost Tether Inc, vygeneruje jeden Tether token za každý americký dolar, který uživatel vloží do svého účtu. Tether je také k dispozici ve verzi Euro a Japonském Jenu.

Kdo stojí za Tetherem?

Kryptoměnu Tether vytvořila společnost Tether Limited na konci roku 2014, nejprve pod názvem "Realcoin". Společnost sídlí na Britských Panenských ostrovech a hlavní sídlo má v Hongkongu. Personálně je Tether Limited propojen s kryptoměnovou burzou Bitfinex.

Historie

  • V červenci 2014 byl vynikl Realcoin.
  • Realcoin byl v listopadu 2014 přejmenován na Tether a zahájil soukromý beta test.
  • V únoru 2015 Bitfinex zahájil obchodování v Tetheru na své platformě.
  • Zásoba Tether dosáhla jedné miliardy tokenů v prosinci 2017.
  • Tržní kapitalizace Tetheru dosáhla 10 miliard dolarů v červenci 2020, 30 miliard v únoru 2021 a 43 miliard v dubnu 2021.
  • Tether poprvé odhalil celé své rezervy v květnu 2021 a jeho tržní kapitalizace dosáhla 60 miliard.

Co nám Tether umožňuje?

Tether je široce přijímán na většině kryptoměnových burz a lze jej použít k snadnému nákupu kryptoměn. Mnoho obchodníků a investorů používá Tether jako způsob, jak uchovat stabilní hodnotu, zatímco stále participují na trhu. Páry s USDT jsou často používány a umožňují vyjádření cen dolarech, což je snadnější pochopit. USDT tokeny je možné držet na kryptoměnové peněžence stejně jako kupříkladu Ethereum.

Co je tak přitažlivého na Tetheru?

Stabilita

Poskytuje stabilní hodnotu, která je imunní proti extrémní volatilitě běžné u jiných digitálních měn. S USDT mohou uživatelé jednoduše vstoupit na trh s kryptoměnami a vyhnout se významným cenovým výkyvům. Cílem Tetheru je nabídnout digitální aktivum se stabilní tržní cenou, které zahrnuje výhody technologie blockchainu a kryptoměn bez volatility.

Široce používaný

Tether je globálně známou kryptoměnou, kterou lze koupit a prodat na většině obchodních platformách. Mnoho burz ji používá jako základní měnu.

Tether nabízí řadu výhod, jako jsou nízké transakční poplatky a silné bezpečnostní funkce. Je vhodný pro širší škálu aplikací a často je používán obchodníky jako způsob, jak se chránit proti volatilitě. Na USDT mohou obchodníci rychle převést svá aktiva k stabilizaci hodnoty bez toho, aby museli ven z krypto trhu do banky.

Je Tether krytoměna?

Na rozdíl od kryptoměn jako je Bitcoin, které se "těží", Tether funguje jinak. Společnost Tether Limited vytváří nové tokeny tím, že je vydává prostřednictvím kryptoburzy Bitfinex po uložení dolarů do svých rezerv.

Jak Tether funguje technicky?

Původně byl Tether představen na vrstvě Omni na blockchainu Bitcoinu, od té doby rozšířil svou kompatibilitu na několik dalších blockchainových sítí, jako je Ethereum, TRON, EOS, Algorand, Solana a OMG Network. Nejběžnější a nejrozšířenější je používání tokenů Tether USDT na síti Etherum.

Tether funguje stejně jako jakákoli jiná kryptoměna, která se udržuje a spravuje prostřednictvím peněženek specifických pro blockchain. Je důležité si uvědomit, že USDT token na blockchainu Ethereum nelze přenést do peněženky na blockchainu Tron, protože sítě nejsou jednoduše kompatibilní. Tokeny USDT na blockchainu Ethereum jsou implementovány pomocí standardu ERC-20. Při převodech se vždy ujistěte, že cílová peněženka je na síti Etherum (s ERC-20 standardem).

Kde je Tether podporován?

V současnosti je Tether nejvíce akceptovanou a obchodovanou kryptoměnou, s 24hodinovým obchodním objemem přesahujícím 100 miliard dolarů. Ve srovnání s tím má Bitcoin 24hodinový obchodní objem 42 miliard dolarů.

Kritika

Na sociálních mediích se stále objevuje kritika nízké transparentnosti rezerv společnosti Tether Limited. V průběhu posledních let, ale došlo v tomhle ohledu k pozitivnímu vývoji a čas ukázal, že Tether je důveryhodný.

Podle nejnovějších informací zahrnuje rezerva Tetheru aktiva, jako jsou komerční dluhopisy, vklady, hotovost, rezervní repo smlouvy a pokladniční poukázky. Navzdory minulým spekulacím o jeho rezervách pokračuje Tether ve získávání popularity a tržní síly.

Budoucnost

Tether se etabloval jako fungující aktivum pro komunitu investorů na trhu kryptoměn. Tether je klíčovým zdrojem tržní likvidity, podporující stabilitu cen.

Tato webová stránka používá cookies ke zlepšení prohlížení webu a poskytování dalších funkcí. Více o cookies